Stoffliche und energetische Nutzung von Biomasse

Foto: ATB

Sept 13-14, 2023: INSECTA 2023 International Conference

Young cricket in breeding on egg board (Photo: G. Rossi/ATB)

The INSECTA 2023 International Conference aims to give an overview of state-of-the-art technology of insects for food, feed and non-food application. Topics cover the whole value chain from research, growing and processing to safety and waste valorisation. 

Insects such as mealworms, grasshoppers, the black soldier fly or others are a valuable bio-based resource and can be used as food and feed in their entirety or can also be used for non-food applications by extracting the valuable ingredients. The conference brings together stakeholders from science, business and other sectors.

 

Topics covered the entire value chain of insects:

  • Insect Rearing and Production Systems
  • Insect Processing for Food and Feed
  • Safety and Environmental Aspects
  • Non-food Application of Insects
  • Evaluation of the use of insects
  • Insect health and insect welfare

 

More informationinsecta-conference.com 

Background

The INSECTA 2023 International Conference is jointly organized by PPM Magdeburg and ATB. INSECTA was launched in 2015 as a national symposium on the use of insects as food and feed. Since then, the event has established itself internationally and has made a name for itself specifically with topics on the use of insects in the non-food sector.

INSECTA 2023 is being organized by Pilot Pflanzenöltechnologie Magdeburg e.V. (PPM) under the leadership of Dr.-Ing. Sara Hadjiali. She is supported by Dr. -Ing. Thomas Piofczyk. He is responsible for the organization and planning of all activities related to the conference.

Dr. Piofcyzk is supported by his PPM team namely Dr. Sarah Bothe, Chandra Dev Borah and Anke Rehwald-Faupel and the team of Leibniz Institute for Agricultural Engineering and Bioeconomy around Dr. Julia Durek.

 

Kalenderdatei

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)