Stoffliche und energetische Nutzung von Biomasse

Foto: ATB

July 1-2, 2019: Conference “Digital tools for organic and small-scale farming”, ATB Potsdam

The conference aims at an interdisiplinary exchange  between Chinese and German experts in the field of digitization in agriculture. The conference is part of a DCZ-CAAS Conference and Study Tour to Germany from 30th of June to 5th of July 2019. It is organized by IAK Agrar Consulting GmbH, Leipzig, on behalf of the Sino-German Agricultural Centre.

Topics of the conference “Digital tools for organic and small-scale farming” are e.g. digital approaches for managing soils as well as for precision horticulture applications, and data acquisition with UAV and satellite remote sensing. Day two focuses on advances and challenges of digitization for organic and small scale farming. The conference will end with demonstrations of new technologies at ATB’s fieldlab for digital agriculture in Marquardt.

The Chinese delegation comprises scientists from the Chinese Academy of Agricultural Sciences (CAAS), Agriculture Universities as well as representatives of tech companies. The conference offers the opportunity to meet and exchange with experts from ATB, ZALF, HNEE and University of Wageningen. 

After the conference, the study tour will be continued on day three with stopps at ZALF, Müncheberg, and at Eco-village Brodowin before the group will be visiting the Organic Field Days in Frankenhausen.

Kontakt: Dr. Christiane von Haselberg

Kalenderdatei

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)