Stoffliche und energetische Nutzung von Biomasse

Foto: ATB

Nov 7, 2019: Transforming our food systems for the future, Berlin

Some say our food systems are at a breaking-point and need to be transformed. In the frame of the Berlin Science Week 2019, Springer Nature invites to a panel discussion on transforming our food systems for the future. Panelists are: Prof. Dr. Barbara Amon, ATB, Dr. Benjamin Bodirsky, PIK, and Prof. Dr. Mark Post, Maastricht University.

Food systems should be economically, socially and environmentally sustainable. Economic sustainability allows food systems to be profitable and support livelihoods. Socially sustainable food systems deliver a multitude of benefits for society. Environmentally sustainable food systems do not negatively impact the environment.

In the frame of the Berlin Science Week 2019Springer Nature invites to a panel discussion on transforming our food systems for the future – the future health of our people and our planet.

The event will feature presentations from world-class speakers on technological and social issues for future-proofing our food. In her contribution, ATB-scientist Prof. Dr. Barbara Amon will focus on animal farming for a healthy world.

The panel discussion will be moderated by Anne Mullen, the Chief Editor of Nature Food, a new online-only journal launching in January 2020. Nature Food will publish top-tier original research, reviews and comments on the theme of food, crossing the disciplines of food-related research in the natural, applied and social sciences.

Panelists:

 Prof. Dr. Barbara Amon, Leibniz Institute for Agricultural Engineering and Bioeconomy, Potsdam

Dr. Benjamin Bodirsky, Potsdam Institute for Climate Impact Research

Prof. Dr. Mark Post, Maastricht University

Date

Nov, 7, 2019 - 5:00-8:00 p.m.

Venue

Springer Nature, Heidelberger Platz 3, 14197 Berlin

The event is free of charge. Registration is required due to the limited number of available places.

Information and registration: https://www.eventbrite.com/e/berlin-science-week-2019-transforming-our-food-systems-for-the-future-tickets-74015471267 

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)