Gesunde Lebensmittel

Foto: Manuel Gutjahr

Projekt

Titel
Influence of heat stress on vital parameters and milk yield of dairy cows housed in naturally ventilated barns in different climate zones.
Kürzel
Dairy Cow Heat Stress
Beginn
01.06.2015
Ende
31.05.2019
Koordinierendes Institut
Leibniz-Institut für Agrartechnik und Bioökonomie e.V. (ATB)
Ansprechpartner ATB

Zusammenfassung
Heat stress is a central problem in intensive dairy husbandry in moderate, warm and humid climate. The cow's productive parameters are affected by heat stress in naturally ventilated barns. The aim of this trial is to investigate climate parameters in naturally ventilated barns in different climate zones and correlate between individual reactions of dairy cows such as behavior, physiology and production under conditions of heat stress. The data of this study will be divided in two different groups: parameters regarding the buildings and climate zone, and individual animal parameters. The study period will be one year and will cover all four seasons with three weeks monitoring campaign in autumn and winter per season, and six weeks in spring and summer per seasons. Building parameters collected will comprise ambient temperature, relative humidity, velocity, airflow, ventilation. Ambient temperature and relative humidity are used to calculate the temperature humidity index (THI) in buildings. The herd will consist of Holstein dairy cows, milked by a milking robot twice or three times a day. The individual cow parameters comprise vital parameters such as heart rate, heart rate variability, respiratory rate and body temperature. Also, animal production will be measurement as, milk yield, milk composition, and reproduction data. Parameters of feed behavior and veterinary treatments will also be evaluated with regard to heat stress of cows. The THI collected in buildings will be compared statistically with the cow's individual parameters by correlation test. The knowledge of influence of heat stress on physiology, production and behavior in dairy cattle will finally lead to a development of new techniques for livestock adaptation to climate change.

Förderung
CAPES/CNPq
Förderung
Deutscher Akademischer Austauschdienst
Förderprogramm
CAPES-DAAD Stipendium

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)