Multifunktionale Biomaterialien

Foto: Foltan/ATB

June 1st, 2022: Webinar - Grasslands as carbon sinks

Around 21% of the EU’s total surface area is covered by grassland, which makes grassland management a relevant activity for the maintenance of agro-ecosystems and rural economies. However, most of this resource is mostly left unused. To unlock this potential, the Horizon 2020 GO-GRASS project is supporting the production of sustainable grass-based products replacing existing fossil-based alternatives, such as fertilisers or plastic-packaging.

At the occasion of the EU Green Week 2022, which focuses on the European Green Deal, this webinar will shed light on how increased grasslands and carbon sequestration are delivering benefits for biodiversity, climate neutrality, circular economy and water quality.

This online event will present practices and resources that can foster the deployment of carbon farming linked to sustainable grassland management practices and circular agro-food systems in Europe. Here you can find the agenda.  

time: June 1st, 2022 2-4 pm
place: virtual

Register

The online event will provide a chance for entrepreneurs, farmer organisations, policy makers, researchers, rural networks and other European and local stakeholders, to discover circular grass-based business models with high replication potential and solutions for carbon removals.

The GO-GRASS project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement N°862674. This event is organised by ATB (Leibniz Institute for Agricultural Engineering),  Greenovate! Europe, ESCI (European Science Communication Institute) and the GO-GRASS consortium as a Partner Event of EU Green Week 2022.

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)