Gesunde Lebensmittel

Foto: Manuel Gutjahr

March 9, 2021: How to develop a supportive business environment

In a 30-minute session, ATB-scientists Philipp Grundmann and Muluken Adamsegged will introduce innovative ideas for rural business - developed in the EU-funded project RUBIZMO. Participate for free to learn more about innovative collaborations in rural areas!

Time: March 9, 2021, 11 a.m. CET

RUBIZMO is a new European initiative working to discover the vital ingredients for developing entrepreneurship and successful business models in high potential sectors such as food and agriculture, new bio-based value chains and ecosystem services.

The webinar is part of a café talk series where international experts from CluBE, ATB and the Cooperativas Agro-alimentarias de España will introduce innovative ideas for your rural business.

The first session held on 2nd of March examined several cases and provided an overview of how clusters can have wider economic, social and environmental benefits for their local areas.

The second part on March 9, 2021 will present the main criteria and indicators to assess business environment. It aims to assess the requirement of businesses and the conditions of the business environment to investigate the misalignment between them.

The third session contextualizes agri-food cooperativism in relation to the impact it has at European level and will provide some keys about the cooperative formula and its role in promoting entrepreneurship and business models.

Finally at the end of the cycle another great VIRTUAL VISIT will introduce you to the biorefinery Pomacle-Bazancourt – an agro-industrial research hub in the Grand-Est of France. Here each year one Million tons of wheat and 2,5 Million tons of sugar beet are processed on site to serve a circular bioeconomy. 

Each of these quick and easy to access sessions will be composed of a 15 minute presentation and 15 minutes of open discussion.

Everyone can access the sessions and get inspired.

Please register here!

Find more information on the RUBIZMO webpage https://rubizmo.eu/ and via the project's Twitter and LinkedIn social media channels.

ATB contributes to the RUBIZMO project with its expertise to identify favourable conditions for the successful deployment of innovative business models in rural areas.

RUBIZMO has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and Innovation programme under grant agreement N773621.

 

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)