Diversifizierter Pflanzenbau

Foto: ATB

Recently published: Bioreactors for microbial biomass and energy conversion

The book, co-edited by ATB scientist Christiane Herrmann, reviews recent trends and developments in the area of microbial energy conversion technologies with particular attention to bioreactors.

The book introduces principles and guidelines for the design of innovative bioreactors, which enhance the efficiency of the microbial conversion process. It combines microbial conversion with multiphase flow and mass transfer, providing an alternative perspective for the understanding of microbial biomass and energy production.

Chapter 5 highlights the relationship between bioreactor design and feedstock for optimal biogas production is highlighted in a contribution. Authors are Christiane Herrmann together with her ATB colleague Patrice Ramm and Jerry D. Murphy from University College Cork, Ireland.

The publication addresses students and researchers in the field of renewable energy, engineering and biotechnology, but also politicians, economists and industry engineers.

Q. Liao, J.-s. Chang, C. Herrmann, A. Xia (eds.): Bioreactors for microbial biomass and energy conversion. Series: Green Energy and Technology. Springer Nature Singapore Pte Ltd., 2018. eBook ISBN 978-981-10-7677-0, Hardcover ISBN 978-981-10-7676-3, DOI: 10.1007/978-981-10-7677-0, 468 p.

Dr. Christiane Herrmann is senior scientist in the Department of Bioengineering at the Leibniz Institute for Agricultural Engineering and Bioeconomy (ATB). Her research focuses on anaerobic digestion, bioprocess engineering, bioenergy production, biomass supply and algae. From 2014 to 2015 she worked as a senior post-doctoral researcher in the Environmental Research Institute (ERI) at University College Cork (UCC) in Ireland. She is associate editor of the journal Renewable Energy and Environmental Sustainability and serves as reviewer for 18 peer-reviewed journals. 

Kalenderdatei

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)