Aktuelles und Presse

Foto: ATB

Now available: Online seminar 'Choosing the right biomass feedstock strategy'

Oct 7, 2019: This online seminar aimed to explore biomass feedstock strategies - drawing from the long-standing experience of three experts in the field. ATB-scientist Dr. Sonja Germer contributed with a presentation on results from the EU-funded project AdvanceFuel. Recording and slides are now available on youtube.

For any bio-based project, identifying the right feedstock strategy is a key aspect. One of the first steps to make the project viable is to secure a continuous and long-term supply of biomass. This ensures the plant runs efficiently and does not experience interruptions.

But biomass availability is complex to estimate. It is necessary to assess which feedstock is available close by to avoid high transport costs. The feedstock must also have sufficient quality and specific characteristics to meet the technical requirements of the plant. The cost and sustainability of the chosen biomass are equally crucial.

Recording and slides are now available on youtube: https://youtu.be/39P7Sb3IkHg   

The online seminar was was held on Sept 26, 2019, organized in the context of the project BIO4PRODUCTS by Greenovate! Europe

It was the first in a series called 'From biomass to bio-based products'. The focus is on:

- Developing a pyrolysis-based biorefinery (November),

- Making products out of lignin and sugars (January),

- Ensuring sustainability (March).

More information on the online seminars

Contact: Dr. Sonja Germer

Kalenderdatei

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)