Aktuelles und Presse

Foto: ATB

Animal farming for a healthy world

(Source: B.Amon)

Aug 30, 2019: A holistic One Health perspective on future agricultural systems with full nutrient recycling was to be discussed at the 70th Annual Meeting of EAAP, held in Ghent from Aug 26-30, 2019. This thematic session was jointly organized by ATB scientist Barbara Amon together with partners from the Leibniz Institute for Farm Animal Biology (FBN) and Free University of Berlin.

The session connected aspects of the One Health concept and sustainable livestock farming through full nutrient recycling. It was based on a discussion process among major European stakeholders on future aspects of agriculture.

ATB scientist Barbara Amon: "We suggest a One Health approach to place livestock production in a new context and expand its mission from the mere task of producing animal based products to include a comprehensive role in protecting and promoting human and animal health. Future research must therefore focus on developing new technologies, data science methods, integrative models and management methods in order to achieve an efficient recycling of nutrients and improve human and animal health. Research projects need to be accompanied continuously by an intensive stakeholder dialogue in order to secure the acceptance and implementation of the innovative methods."

At the conference, keynotes, short presentations and panel discussion spanned around these aspects.

The 70th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science was held in Ghent, 26th ‐ 30th August 2019. Main theme of the meeting was ‘Animal farming for a healthy world’ and dealt with topics such as resource efficiency, animal welfare, diversification, agro-ecology, climate change and product quality. The program covered various disciplines such as animal genetics, animal health and welfare, animal nutrition, animal physiology, livestock farming systems, cattle, horse, pig, sheep and goat production, precision livestock farming and insects.

Kalenderdatei

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)