Aktuelles und Presse

Foto: ATB

Transatlantic exchange

ATB scientist Michael Pflanz explaining concepts for modelling 3D tree geometry of fruit trees for precise spraying (Photo: ATB)

Participants of the symposium at ATB (Photo: ATB)

Feb 5, 2019: Experts from Washington State, U.S., and from German institutions met at ATB to discuss latest technological approaches, in particular in the field of digitization in precision agri- and horticulture. 

The mini symposium, held at ATB on February 5, 2019, highlighted latest developments as well as future research tasks in the field of precision agriculture and precision horticulture. The meeting included a tour through ATB's research facilities and offered space for fruitful discussions and for projecting future collaboration.

The American delegation was constituted by representatives of the Washington State Department of Agriculture, the Washington Tree Fruit Research Commission and the Washington State University. The German side was represented by scientists from ATB, University of Bonn, Johann Heinrich von Thünen Institute and by experts from Kompetenzzentrum Obstbau-Bodensee in Bavendorf (KOB). 

Washington is a leading agricultural state and one of the main producers of fruit (in particular apples, red raspberries, pears, sweet cherries, and grapes) and vegetables. The apple industry is of particular importance to Washington because of its favorable climate of dry, warm summers and cold winters. Washington has led the U.S. in apple production since the 1920s.

Contact ATB: Dr. Manuela Zude-Sasse

Agenda 

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)