Stoffliche und energetische Nutzung von Biomasse

Foto: ATB

Prof. Dr. Reiner Brunsch in den DAFA Vorstand gewählt

Prof. Dr. Reiner Brunsch (Photo: ATB)

5. Nov. 2014, Göttingen: Die Mitgliederversammlung der Deutschen Agrarforschungsallianz (DAFA) hat ATB-Direktor Prof. Dr. Reiner Brunsch in den Vorstand gewählt. 

 

Die DAFA ist ein Gemeinschaftsprojekt der deutschen Agrarforschung. Das Netzwerk verfolgt das Ziel, die Leistungsfähigkeit, die Transparenz und die internationale Sichtbarkeit der deutschen Agrarforschung zu verbessern.

Weitere Vertreter der deutschen Agrarforschung im neuen, siebenköpfigen DAFA-Vorstand sind Prof. Dr. Hannelore Daniel (TU München), Prof. Dr. Kay-Uwe Götz (LfL Bayern), Prof. Dr. Hubert Wiggering (ZALF), Prof. Dr. Andreas Bertram (Hochschule Osnabrück), Prof. Dr. Anna Maria Häring (HNEE) sowie Prof. Dr. Karl H. Mühling (CAU Kiel). Prof. Dr. Hubert Wiggering wurde vom neuen Vorstand als Sprecher der DAFA bestätigt.

Die Mitgliederversammlung fand im Zusammenhang mit dem Forschungsstrategischen Fachforum am 4. November 2014 an der Universität Göttingen statt. Im Fokus der Diskussion stand der Foresight-Prozess – Möglichkeiten einer strukturierten Vorausschau, in der gesellschaftlich relevante Trends und technologische Entwicklungen zielgerichtet durchdacht werden sollen um daraus Handlungsfelder abzuleiten.

Calendar file

Cookies

We use cookies. Some are required to offer you the best possible content and functions while others help us to anonymously analyze access to our website. (Matomo) Privacy policy

Required required

Necessary cookies are absolutely essential for the proper functioning of the website. This category only includes cookies that ensure basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Cookie Duration Description
PHPSESSID Session Stores your current session with reference to PHP applications, ensuring that all features of the site can be displayed properly. The cookie is deleted when the browser is closed.
bakery 24 hours Stores your cookie preferences.
fe_typo_user Session Is used to identify a session ID when logging into the TYPO3 frontend.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Security-related. For internal use by TYPO3.
Analytics

With cookies in this category, we learn from visitors' behavior on our website and can make relevant information even more accessible.

Cookie Duration Description
_pk_id.xxx 13 months Matomo - User ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which user is being tracked)
_pk_ses.xxx 30 minutes Matomo - Session ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which session is being tracked)