Stoffliche und energetische Nutzung von Biomasse

Foto: ATB

Charles R. Stumbo Award für Kai Reineke

Rick Kimball, Vorsitzender des IFTPS, (rechts) beglückwünscht Kai Reineke, ATB (links)

7. März 2013: Dr.-Ing. Kai Reineke, wissenschaftlicher Mitarbeiter im Forschungsprogramm Qualität und Sicherheit von Lebens- und Futtermitteln am ATB, ist Gewinner des Charles R. Stumbo Preises 2013. 

Den Preis erhält er für seine Forschungsarbeit zum Thema “The release of dipicolinic acid — the rate-limiting step of Bacillus endospore inactivation during the high pressure thermal sterilization process”, in der er die Grundlagen der Inaktivierung bakterieller Sporen während der Hochdruck- und thermischen Behandlung untersucht. 

Der Charles R. Stumbo Preis wird jährlich für herausragende wissenschaftliche Beiträge zu Methoden und Techniken sowie Prozessentwicklungen der thermischen und/oder nicht-thermischen Behandlung von Lebensmitteln, biologischen Material oder Arzneimitteln vergeben. Der Preis wurde im Rahmen des diesjährigen Treffens des „Institute for Thermal Processing Specialists“ (IFTPS) in San Antonio, Texas, USA, vom Vorsitzenden Rick Kimball verliehen (Foto).

Calendar file

Cookies

We use cookies. Some are required to offer you the best possible content and functions while others help us to anonymously analyze access to our website. (Matomo) Privacy policy

Required required

Necessary cookies are absolutely essential for the proper functioning of the website. This category only includes cookies that ensure basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Cookie Duration Description
PHPSESSID Session Stores your current session with reference to PHP applications, ensuring that all features of the site can be displayed properly. The cookie is deleted when the browser is closed.
bakery 24 hours Stores your cookie preferences.
fe_typo_user Session Is used to identify a session ID when logging into the TYPO3 frontend.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Security-related. For internal use by TYPO3.
Analytics

With cookies in this category, we learn from visitors' behavior on our website and can make relevant information even more accessible.

Cookie Duration Description
_pk_id.xxx 13 months Matomo - User ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which user is being tracked)
_pk_ses.xxx 30 minutes Matomo - Session ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which session is being tracked)