Stoffliche und energetische Nutzung von Biomasse

Foto: ATB

Ausgezeichneter Nachwuchswissenschaftler startet am ATB

Mateus Tonini Eitelwein - Foto: M. Eitelwein

15. Juli 2016: Mateus Tonini Eitelwein, soeben mit dem 2016 Graduate Students Award der International Society of Precision Agriculture ausgezeichnet, wird in den kommenden Monaten am ATB zur Anwendung von Nahbereichs-Bodensensoren forschen.     

Der Nachwuchswissenschaftler ist Doktorand von Prof. José Paulo Molin am Luiz de Queiroz College of Agriculture der Universität Sao Paulo. Die Universität Sao Paulo und das ATB unterhalten eine langjährige Kooperation.
   
Der Nachwuchswissenschaftler forscht im Bereich Präzisionspflanzenbau zur Anwendung von Nahbereichs-Sensoren, mit deren Hilfe Bodeneigenschaften erfasst werden. Am ATB untersucht Eitelwein konkret das Potential von transportablen Röntgen-Fluoreszenz- und optischen Spektrometern, mit deren Hilfe die im Boden verfügbaren Pflanzennährstoffe, wie Phosphat, Kalium, Calcium und die Bodentextur schnell erfasst werden sollen. Dr. Robin Gebbers betreut die Forschungsarbeiten im ATB-Forschungsprogramm Technik und Verfahren im Pflanzenbau und in der Tierhaltung.   

Mateus Tonini Eitelwein erhält den 2016 Graduate Students Award am 04. August 2016 im Rahmen der International Conference on Precision Agriculture in St. Louis, Missouri USA.

Calendar file

Cookies

We use cookies. Some are required to offer you the best possible content and functions while others help us to anonymously analyze access to our website. (Matomo) Privacy policy

Required required

Necessary cookies are absolutely essential for the proper functioning of the website. This category only includes cookies that ensure basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Cookie Duration Description
PHPSESSID Session Stores your current session with reference to PHP applications, ensuring that all features of the site can be displayed properly. The cookie is deleted when the browser is closed.
bakery 24 hours Stores your cookie preferences.
fe_typo_user Session Is used to identify a session ID when logging into the TYPO3 frontend.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Security-related. For internal use by TYPO3.
Analytics

With cookies in this category, we learn from visitors' behavior on our website and can make relevant information even more accessible.

Cookie Duration Description
_pk_id.xxx 13 months Matomo - User ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which user is being tracked)
_pk_ses.xxx 30 minutes Matomo - Session ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which session is being tracked)