Stoffliche und energetische Nutzung von Biomasse

Foto: ATB

ATB auf der Internationalen Grünen Woche Berlin

17.-26. Januar 2014: Zur IGW 2014 stellt das ATB in Halle 23 a die Einlegegurke in den Fokus – vom Feld bis ins Glas.

 

Einlegegurken in allen Geschmacksvarianten sind kalorienarm und ausgesprochen beliebt. Kaum ein Verbraucher weiß, wie die Gurken wachsen, wie sie geerntet und industriell weiter verarbeitet werden. Das ATB informiert über Anbau, Ernte und Weiterverarbeitung von Gurken und stellt technische Innovationen vor, die dazu beitragen, die Produktion zu erleichtern und die Qualität von Gurken zu gewährleisten.

Vorgestellt wird u.a. die Ernte mit einem Gurkenvollernter, an dessen Entwicklung das ATB beteiligt war. Vollautomatische Ernteverfahren sind aus arbeitswirtschaftlicher Sicht eine Alternative zur klassischen Ernte mit dem „Gurkenflieger“. Damit lassen sich Gurken vollmechanisch in hoher Qualität ernten.

Die Gurken können am ATB-Stand auch gerne getestet werden...

Besuchen uns in der Sonderschau des BMELV in Halle 23 a!

Calendar file

Cookies

We use cookies. Some are required to offer you the best possible content and functions while others help us to anonymously analyze access to our website. (Matomo) Privacy policy

Required required

Necessary cookies are absolutely essential for the proper functioning of the website. This category only includes cookies that ensure basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Cookie Duration Description
PHPSESSID Session Stores your current session with reference to PHP applications, ensuring that all features of the site can be displayed properly. The cookie is deleted when the browser is closed.
bakery 24 hours Stores your cookie preferences.
fe_typo_user Session Is used to identify a session ID when logging into the TYPO3 frontend.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Security-related. For internal use by TYPO3.
Analytics

With cookies in this category, we learn from visitors' behavior on our website and can make relevant information even more accessible.

Cookie Duration Description
_pk_id.xxx 13 months Matomo - User ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which user is being tracked)
_pk_ses.xxx 30 minutes Matomo - Session ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which session is being tracked)