Stoffliche und energetische Nutzung von Biomasse

Foto: ATB

25. April 2018: Computer-Bildanalyse in der Landwirtschaft 2018

Der diesjährige Workshop wird von ETH Zürich und ATB gemeinsam organisiert und findet in Lindau (CH) statt. Er bietet Vorträge, Erfahrungsaustausch und Vorführungen rund um neueste wissenschaftliche und technische Entwicklungen berührungsloser Sensorik und autonomer Systeme im Pflanzenbau. 

Die jährlich stattfindende Workshop-Reihe richtet sich an WissenschaftlerInnen, ExpertInnen aus der Wirtschaft, Studierende und weitere Interessierte.

Themen 2018:

• Sensorik in der Landwirtschaft
• Prozessieren und Fusionieren von Sensordaten
• Maschinelles Lernen
• Flugroboter und autonome Systeme
• Präsentation der Field Phenotyping Platform - FIP
• Flourish – ein Robotikansatz für die Präzisionslandwirtschaft (http://flourish-project.eu) 

Weitere Informationen, Anmeldung und Einreichen von Beiträgen: 
cba-workshop.atb-potsdam.de  

Organisation und Kontakt:

Eidgenössische Technische Hochschule Zürich (ETH)
Professur Kulturpflanzenwissenschaften
Norbert Kirchgessner und Frank Liebisch (frank.liebisch@spam.usys.ethz.ch )

in Zusammenarbeit mit 

Leibniz-Institut für Agrartechnik und Bioökonomie e.V. (ATB)
Dr. Michael Pflanz (cba@atb-potsdam.de)

Veranstaltungsort:

ETH und Agrovet Strickhof
Eschikon 33
8315 Lindau
Schweiz

Calendar file

Cookies

We use cookies. Some are required to offer you the best possible content and functions while others help us to anonymously analyze access to our website. (Matomo) Privacy policy

Required required

Necessary cookies are absolutely essential for the proper functioning of the website. This category only includes cookies that ensure basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Cookie Duration Description
PHPSESSID Session Stores your current session with reference to PHP applications, ensuring that all features of the site can be displayed properly. The cookie is deleted when the browser is closed.
bakery 24 hours Stores your cookie preferences.
fe_typo_user Session Is used to identify a session ID when logging into the TYPO3 frontend.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Security-related. For internal use by TYPO3.
Analytics

With cookies in this category, we learn from visitors' behavior on our website and can make relevant information even more accessible.

Cookie Duration Description
_pk_id.xxx 13 months Matomo - User ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which user is being tracked)
_pk_ses.xxx 30 minutes Matomo - Session ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which session is being tracked)