Integrated Residue Management

Photo: Rumposch/ATB

4. Dez. 2020: Online-Workshop - Drohnen-Bilder erstellen und auswerten

3D-Oberflächenmodell aus einem Winterweizenversuch (Foto: Antje Giebel/ATB)

Welche Aussagen lassen sich mit Hilfe von Drohnen-Luftbildern für die landwirtschaftliche Praxis treffen? Warum und für welche Fälle lohnt sich Aufnahmetechnik mit Drohnen? ATB und die Brandenburgische Landwirtschaftsakademie laden Landwirt*innen ein, diese und andere Fragen mit den Wissenschaftler*innen des ATB zu diskutieren.

Vorgestellt  werden Anwendungsbeispiele aus aktuellen Forschungsprojekten
•    Gelbrost- und Unkrautdetektion in Winterweizen
•    Monitoring für Pflanzenschutz im Obstbau

Anhand von Luftbildern aus den Feldversuchen am ATB wird die Bildauswertung erläutert.

Programmflyer (PDF)

Zeit: 
Freitag, 4. Dez. 2020, 11:00 bis 13:00 Uhr

Anmeldung (PDF) bis zum 27. Nov. 2020
an
Brandenburgische Landwirtschaftsakademie
Fachbereich der Ländlichen Heimvolkshochschule am Seddiner See e. V. 
www.blak-seddinersee.de 
Telefon: 033205 250035
info@blak-seddinersee.de   

oder per E-Mail an: Nina Schwab nschwab@spam.atb-potsdam.de

Der Online-Workshop ist eine Veranstaltung der Brandenburgischen Landwirtschaftsakademie in Kooperation mit dem Leibniz-Institut für Agrartechnik und Bioökonomie e. V. (ATB) im Rahmen des Projekts Kommunikationshub Digitale Landwirtschaft (DiLan).

Kontakt ATB: Nina Schwab, Kommunikationshub Digitale Landwirtschaft (DiLan)

Cookies

We use cookies. Some are required to offer you the best possible content and functions while others help us to anonymously analyze access to our website. (Matomo) Privacy policy

Required required

Necessary cookies are absolutely essential for the proper functioning of the website. This category only includes cookies that ensure basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Cookie Duration Description
PHPSESSID Session Stores your current session with reference to PHP applications, ensuring that all features of the site can be displayed properly. The cookie is deleted when the browser is closed.
bakery 24 hours Stores your cookie preferences.
fe_typo_user Session Is used to identify a session ID when logging into the TYPO3 frontend.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Security-related. For internal use by TYPO3.
Analytics

With cookies in this category, we learn from visitors' behavior on our website and can make relevant information even more accessible.

Cookie Duration Description
_pk_id.xxx 13 months Matomo - User ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which user is being tracked)
_pk_ses.xxx 30 minutes Matomo - Session ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which session is being tracked)