Healthy Foods

Photo: Manuel Gutjahr

Nachwuchswissenschaftlerinnen ausgezeichnet

Cornelia Buchholz (rechts) überreicht die Auszeichnung an Susanne Demba (Foto: Baumgarten / HU Berlin)

Preisträgerin Julia Heinicke und Laudator Wolfgang Schärfe (Foto: Baumgarten / HU Berlin)

1. Juli 2015: Für ihre sehr guten Masterarbeiten im Bereich Tierhaltung wurden heute zwei jungen ATB-Wissenschaftlerinnen ausgezeichnet. Die Preisverleihung erfolgte anlässlich des Sommerfestes des Albrecht Daniel Thaer-Institut für Agrar- und Gartenbauwissenschaften der HU Berlin. Die Arbeiten waren von ATB und HU Berlin betreut worden.

Susanne Demba erhielt den Förderpreis der RBB Rinderproduktion Berlin-Brandenburg GmbH für einen sehr guten Masterabschluss zum Thema "Untersuchung zur Eignung einer neuen Methode zur Klassifizierung von Hyperkeratosen an der Rinderzitze". Cornelia Buchholz, Geschäftsführerin des Vereins, überreichte die Urkunde an die Preisträgerin.

Julia Heinicke wurde für ihre Arbeit zum Thema "Beurteilung von Milchleistungs- und Qualitätsparametern eines Milchrindes anhand viertelindividuell erfasster Milchmerkmale" ausgezeichnet. Den Preis des Landesbauernverbandes Brandenburg e.V. überreichte dessen Hauptgeschäftsführer Wolfgang Schärfke.

Die Arbeiten waren von WissenschaftlerInnen des ATB und der HU Berlin betreut worden. 

Beide Preisträgerinnen streben eine Promotion an und setzen so ihre wissenschaftliche Laufbahn als Doktorandinnen am ATB fort.

 

Calendar file

Cookies

We use cookies. Some are required to offer you the best possible content and functions while others help us to anonymously analyze access to our website. (Matomo) Privacy policy

Required required

Necessary cookies are absolutely essential for the proper functioning of the website. This category only includes cookies that ensure basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Cookie Duration Description
PHPSESSID Session Stores your current session with reference to PHP applications, ensuring that all features of the site can be displayed properly. The cookie is deleted when the browser is closed.
bakery 24 hours Stores your cookie preferences.
fe_typo_user Session Is used to identify a session ID when logging into the TYPO3 frontend.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Security-related. For internal use by TYPO3.
Analytics

With cookies in this category, we learn from visitors' behavior on our website and can make relevant information even more accessible.

Cookie Duration Description
_pk_id.xxx 13 months Matomo - User ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which user is being tracked)
_pk_ses.xxx 30 minutes Matomo - Session ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which session is being tracked)