Stoffliche und energetische Nutzung von Biomasse

Foto: ATB

07.-08. September 2017: INSECTA® 2017

INSECTA® 2017 - das internationale Symposium zur Nutzung von Insekten als Futter- und Lebensmittel und im Non-Food-Bereich - findet bereits zum 3. Mal statt. Das Leibniz-Institut für Agrartechnik und Bioökonomie e.V. (ATB) richtet in Kooperation mit Pilot Pflanzenöltechnologie Magdeburg e.V. (PPM) die Konferenz erstmalig in Berlin aus. 

Ziel der Konferenz ist ein Erfahrungsaustausch sämtlicher Akteure aus Wissenschaft, Wirtschaft und Politik in Bezug auf technische, wirtschaftliche, ökologische, politische, rechtliche sowie ethische Fragestellungen. Welche Möglichkeiten und Grenzen bieten Insekten bei einer Verwendung als Futtermittel, Lebensmittel und im Non-Food-Bereich?

Im Rahmen der Konferenz werden Vorträge und Poster diskutiert. Deadline für den „Call for Paper“ ist der 31. Mai 2017.

Themen 2017:

- Insekten als Produktionssystem
- Einsatz von Insekten als Futtermittel
- Insekten als Nahrungsmittel
- Bewertung des Einsatzes von Insekten
- Anwendungen im Non-Food-Bereich

Programm und Anmeldung 

Termin: 07./08. September 2017

Ort Konferenz:
TU-Berlin (Strasse des 17. Juni 135, 10623 Berlin)

Ort Abendveranstaltung – 07. September 2017: Museum für Naturkunde (Invalidenstraße 43, 10115 Berlin)

Kontakt:
Dr. Oliver Schlüter

Web: www.insecta-conference.com

Facebook: https://www.facebook.com/INSECTA2017/

Twitter: https://twitter.com/INSECTA2017

 

Calendar file

Cookies

We use cookies. Some are required to offer you the best possible content and functions while others help us to anonymously analyze access to our website. (Matomo) Privacy policy

Required required

Necessary cookies are absolutely essential for the proper functioning of the website. This category only includes cookies that ensure basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Cookie Duration Description
PHPSESSID Session Stores your current session with reference to PHP applications, ensuring that all features of the site can be displayed properly. The cookie is deleted when the browser is closed.
bakery 24 hours Stores your cookie preferences.
fe_typo_user Session Is used to identify a session ID when logging into the TYPO3 frontend.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Security-related. For internal use by TYPO3.
Analytics

With cookies in this category, we learn from visitors' behavior on our website and can make relevant information even more accessible.

Cookie Duration Description
_pk_id.xxx 13 months Matomo - User ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which user is being tracked)
_pk_ses.xxx 30 minutes Matomo - Session ID (for anonymous statistical analysis of visitor traffic; determines which session is being tracked)